Jätteglad att kuna se Svensk TV utomlands

Se Svensk TV utomlands

Glad att kuna se Svensk TV utomlands

VPN (virtuellt privat nätverk)

Se Svensk TV utomlands med VPN program

Se Svensk TV utomlands med VPN program.

En VPN (virtuellt privat nätverk) tjänst bildar en säker tunnel mellan din enhet och internet. Väljer du Sverige i VPN appen bildas det en säker tunnel från din enhet till en server i Sverige. Dvs, det ser ut som om du surfar från din enhet i Sverige.

(När du är ute och reser bör du så är en VPN app och ha den påslagen då den skyddar dig från snokande, intrång och censur online om du använder WiFi på hotell, barer, restauranger eller flygplatser.)

Det finns ett antal VPN appar att välja mellan, men offtast det räcker med en VPN app.

Det finns många olika typer av typer av VPN-tjänster, från helt gratis VPN för hemmabruk till professionella tjänster för stora företag.

Se Svensk TV utomlands med VPN program
Med VPN bildas en säker kanal till en server i Sverige

Vad är VPN och varför är det populärt?

VPN betyder Virtual Private Network och används för att upprätta en skyddad nätverksanslutning mellan dig och internet. På senare år har VPN-tjänster seglat upp som en mycket het sektor. För privatpersoner är det främsta användningsområdet för att kunna titta på streamingtjänster utan geografiska innehållsbegränsningar.

Exempelvis om du vill streama amerikanska versionen av Netflix från Sverige. Det går också att använda VPN om du befinner dig utomlands och vill titta på TV4 Play eller C More. Det här är ingenting som streamingaktörerna gillar, och man bör därför vara medveten om att de ständigt jobbar med att försöka identifiera och blockera trafik från servrar som används av de många VPN-aktörerna.

Med det sagt så innebär användningen av VPN-programvara att man surfar mer anonymt än om man inte använder en VPN-tjänst. Rent tekniskt handlar det om att internettrafiken slussas från dig till VPN-leverantörens server, sedan vidare genom en krypterad internet-tunnel till den webbsida eller streamingtjänst du vill använda. Din IP-adress och geografiska plats syns därmed inte för webbsidan eller streamingtjänsten du besöker. Istället visas adressen för VPN-leverantörens server som du är uppkopplad mot. Det kan liknas vid att gå utklädd på maskerad.

Företagsanvändare använder oftast VPN för att medarbetarna ska kunna koppla upp sig säkert mot företagets servrar, även om de jobbar hemifrån. Därför har användningen av professionella VPN-tjänster ökat explosionsartat under Coronapandemin.

Många vill använda VPN med mobilen genom sitt wifi-nätverk hemma. Med dedikerade VPN-appar för mobiltelefoner och surfplattor blir både surf- och streamingupplevelsen mycket lik den du får på datorn. Detta då exakt samma servrar används för att slussa trafiken till och från dig, oavsett vilken dator, mobil eller router du själv använder.

Så använder du VPN

Många undrar hur man gör när man använder VPN för streaming. I detta exempel visar vi hur du gör för att använda amerikanska versionen av Netflix, även om du befinner dig i Sverige.

Se amerikanska versionen av Netflix i Sverige eller i annat land

Registrera dig för ett VPN-abonnemang, t.ex. Freedom VPN.

Ladda ner leverantörens VPN-klient till din dator (eller app för mobilen eller paddan).
Starta klienten (eller appen) och logga in.
Koppla upp dig mot en VPN-server som befinner sig i USA. Ofta finns en lista med många olika amerikanska städer att välja bland.
Logga in på ditt Netflix-konto. Du ska omedelbart se det amerikanska Netflix-biblioteket, även om du befinner dig i Sverige.
Nu kan du börja streama.

Nedan är ett förslag på VPN appar som du kan testa. Ett förslag är att du provar en av dom och att denna fungerar på det kanaler du vill titta på, om det inte fungerar på alla prove den andra.

Laglig användning av en VPN

Det finns många goda skäl för människor att använda en VPN. Sekretess spelar ofta en stor roll, tillsammans med extra skydd när du använder öppna Wi-Fi-hotspots. Strömning av online-innehåll kan också bli lättare med en VPN.

Vissa regeringar har dock gjort restriktioner för VPN-användning eller förbjudit användningen helt och hållet. På så sätt syftar de till att kontrollera befolkningen eller upprätthålla nationell säkerhet. Att använda en VPN på dessa platser kan vara farligt och ge dig problem med lagen. När du inte befinner dig i något av dessa länder och inte deltar i brottslig verksamhet, finns det dock ingen anledning att vara rädd.

Är det lagligt att använda en VPN?

Är det lagligt tillåtet att arbeta med en VPN. För de flesta länder i världen är svaret ja. Men varje land har fortfarande sina egna lagar och förordningar. Om du använder en VPN för att vara anonym när du utför olagliga aktiviteter, är du fortfarande föremål för lagen. Vad du gör är fortfarande olagligt, oavsett om du använder en VPN eller inte.

Varför är en VPN-anslutning olaglig i vissa länder?

VPN-användning är mestadels förbjuden i länder med auktoritära lagar som Kina, Nordkorea och Turkmenistan. Regeringen i dessa länder har begränsat friheten på internet och pressfriheten. Därför tenderar sociala medier och kritiska nyhetswebbplatser att blockeras för internetanvändare i landet. För att få tillgång till dessa blockerade webbplatser och onlinetjänster ändå använder många civila, utlandsboende, turister, journalister och visselblåsare en VPN- eller proxyserver.

I vilka länder är det förbjudet att använda en VPN-anslutning?

Nedan är en lista på länder som är kända för att blockera VPN eller anser VPN-användning vara olaglig. Det är ofta inte helt klart om VPN-anslutningar är helt förbjudna och vilken typ av straff du kan förvänta dig om du använder en. Oavsett, är användning av en VPN på någon av dessa platser en stor risk. 

Följande är exempel på länder där du inte bör använda VPN:
Egypten, Förenade Arabemiraten, Irak, Iran, Kina, Nordkorea, Oman, Ryssland, Syrien, Turkiet, Turkmenistan, Uganda, Vitryssland.

Bra ny musik på Spotify